Programa 2017

'54-46' REGGAE PER XICS RÀDIO!
A càrrec de 'the penguins'

diumenge 29 OCTUBRE 12H // FARINERA DEL CLOT // concert // Gratuït

The Penguins presenten a la Farinera el seu espectacle “54-46” Reggae per Xics Ràdio!. 

El nou show de The Penguins ens situa aquest cop a un programa de ràdio (al 54.46 de la FM!) on tot és possible, i on la música reggae i la música tradicional fan de fil conductor. 

Al llarg d'aquest programa ple de sorpreses podrem anar descobrint l'experiència de viure un veritable concert en directe amb 11 músics a l'escenari i gaudir de la música, l'humor i la pedagogia que ha fet de The Penguins un dels grups de referència actualment a casa nostra.

Sintonitza amb el reggae!

Web de la banda: http://www.reggaeperxics.com/

tank and the bangas 

DIMARTS 31 OCTUBRE 21H // fabra i coats // concert // 12-15€ [COMPRAR ENTRADES]

Poques bandes com Tank and The Bangas poden recollir millor l'actitud que ens agradaria transmetre en aquest desè aniversari del Say it Loud. I és un petit privilegi per al cicle poder acollir una de les bandes de referència de la música afroamericana actual.

Tank and The Bangas neixen el 2011 al voltant d'una sessió de micro obert. Concretament a la ciutat de Nova Orleans, la seva ciutat d'origen. Una característica important perquè estem parlant d'un projecte que recull d'una forma ben especial l'esperit d'aquesta ciutat del sud dels EEUU

Tank and The Bangas tenen totes les qualitats que se'ls hi poden pressuposar, però a la vegada compten amb un estil molt personal, sobretot gràcies a la forta presencia de la seva front woman

Les seves actuacions estan descrits com "Un dels espectacles més energètics que mai veurà". Repassant el seu so, els Bangas poden partir del Rhythmic Soul per aturar-se a l'Spoken word entre altres gèneres com el Rock, Gospel, Funk i Folk. Un combo fantàstic entre la tècnica musical i els jocs de paraules.

Guanyadors dels Tiny Desk concerts del 2016, Tank and The Bangas es presenten amb un so únic que els caracteritza com un dels grups més particulars de Nova Orleans.

>> www.tankandthebangas.com

Abans i després del concert de Tank and The Bangas estaran punxant:

PONENT ROOTS
Edu i Uri, son dos amants de la música negra, selectors musicals, col·leccionistes de vinils i organitzadors d'events. Veritables agitadors culturals a les terres lleidetanas que arriben al say it loud amb la seva maleta plena de ritmes perfectes per escalfar una cita única.

MIGUELITO SUPERSTAR (FUNDACIÓN TONY MANERO)
Acabarem la nit amb la selecció funk, disco, soul & boogie del Miguelito Superstar. Vocalista de Fundación Tony Manero i productor per a Chocadelia internacional, Joe Bataan, Los Fulanos, Mantecao y su combo de rumba moderna i Banda Achilifunk. entre moltes d'altres.

 

 

right to wyNwood. street art i gentrificació a miami
documental
[Camila Álvarez / Natalie Edgar]

DIJOUS 19 OCTUBRE 19H // FARINERA DEL CLOT // GRATUÏT

Projecció del documental “Right to Wynwood” i debat posterior sobre “Cultura, ciutat i gentrificació amb:

  • RocBlackBlock (artista, autor de la exposició El carrer és nostre),
  • Andres Antebi (observatori de la vida quotidiana)

“Deslumbrados por el éxito de marketing del distrito cultural de Wynwood, en Miami, alcaldes de medio mundo buscan y rebuscan en su trama urbana aquel barrio susceptible de convertirse en polo de atracción de artistas, galeristas, museos, restaurantes hipsters y parejas de profesionales dispuestas a pagar lo que sea por el metro cuadrado de bohemia. (La Vanguardia 12-3-2017 Glories, Distrito Cultural)”

Aquesta primavera passada el diari la Vanguardia (http://www.lavanguardia.com/cultura/20170312/42800522661/glories-distrito-cultural.html) ens sorprenia amb un article on s'apelava al barri de Wynwood, a Miami com un dels referents en el que es podria convertir Les Glories. Un districte cultural on les activitats artístiques servissin per acompanyar la transformació urbana. 

Com a veins i usuaris de l'espai i apassionats de la cultura, hem anat a visitar (de forma online) Wynwood... i us portem el que ens hem trobat de la ma de dues veines, Camila Alvarez i Natalie Edgar:

El nostre projecte explora les causes i efectes de la gentrificació a Wynwood. A través d'entrevistes amb dinamitzadors, galeristes, artistes, líders comunitaris i membres de la població porto-riquenya local, volem explicar la història de com Wynwood va passar de ser el lloc amb la comunitat puertorriqueña més antiga de Miami al districte artístic més cool i què ha representat per al futur del barri. 

Volem que la gent tingui consciència de la peculiar forma de gentrificació del barri: una d'elles és l'ús de l'art del carrer com a eina de màrqueting.

>> vimeo.com/110682099

 

 

exposició 'els carrers són nostres'
de rOCBLACKBLOCK 

INAUGURACIÓ DIJOUS 19 OCTUBRE 19H // FARINERA DEL CLOT // GRATUÏT

Pels voltants de l’any 2000 a Barcelona, les circumstàncies polítiques, socials i culturals propiciaren la convergència de diversos fenòmens i moviments: participants dels moviments socials comencen a veure en el graffiti no només una forma d’incidir en l’entorn de forma personal i unidireccional, sinó també una "nova" eina d’activisme, un vehicle de difusió d’idees i valors col·lectius.
“Els carrers són nostres” mostra una part de tot l’allau creatiu que impregnà els nostres carrers, un anexe a la història del graffiti a la ciutat comtal, un pas endavant en les lluites per la transformació social. Un episodi gràfic de la Barcelona rebel.

Projecció del documental “Right to Wynwood” i debat posterior sobre “Cultura, ciutat i gentrificació amb: RocBlackBlock (artista, autor de la exposició El carrer és nostre), Andres Antebi (observatori de la vida quotidiana)(Ponent pendent de confirmació).

>> rocblackblock

 

 

8H REGGAE RUN
disSabte 21 OCTUBRE 17H // FARINERA DEL CLOT // GRATUÏT

Genius T meets Adala & Alex Bass

Genius T

www.facebook.com/geniustmusic 

Genius T és el nom artístic que utilitza el productor musical Genís Trani Nadal per portar les seves produccions de reggae / roots / dub en directe a través d'un seqüenciador, un mixer i diversos mòduls d'efectes. I així tornar a ser mesclades.

Dins del seu treball podem gaudir de temes intrepretats per veus rellevants del panorama reggae internacional com Kabaka Pyramid, Sizzla, Askala Selassie o Mikey General.

Per a aquesta ocasió Genius T s'acompanya d'Adala i Alex Bass, dos dels artistes que més han reivindicat el reggae amb qualitat i missatge a la ciutat de Barcelona.

 

HiLight Sound

HiLightSoundwww.facebook.com/Hilightsound

HiLight Sound de la comarca d'Osona (Barcelona), és un sound versàtil amb estil propi. Adaptant-se a qualsevol públic, per delectar als amants dels sons més clàssics amb acurades seleccions de vinil, o encendre la pista de ball de qualsevol club amb un juggling frenètic, punxant les últimes novetats Jamaicanes. Tot mesclat amb dubplates originals que fan de HiLight, un sound amb personalitat i diferent a la resta.

 

Purple rockets

Purple Rocketswww.facebook.com/PurpleRockets

Purple Rockets és un col·lectiu artístic que té el propòsit de difondre la música d'arrel jamaicana, mitjançant seleccions en vinil i veus en directe.

El reggae és una música d'arrel solidària i combativa, en els seves lletres hi trobem un missatge d'amor, respecte, confiança, unitat i igualtat. Aquests ideals conformen les bases del col·lectiu, creiem en la necessitat d'incorporar-les al nostre treball i transmetre'ls a la societat.

Durant la nostra curta existència hem pogut compartir sessions a festivals com el Rototom Sunsplash, International Dub Gathering, Poblenou goes reggae ... i amb artistes de renom com Aba Shanti I, Vibronics, Bomb Bass Hi Fi, Arise Sound System, Badalonians Sound, Rebelmadiaq Sound System i molts d'altres companys, igual d'importants per nosaltres.

 

Rebelmadiaq

Rebelmadiaqwww.facebook.com/rebelmadiaq

Un cop més el sound system resident en les 8 Hours Reggae Run desplegarà la seva cada vegada més acurada enginyeria alhora que la seva maleta de discos, dubplates i produccions pròpies per al gaudi dels i les "reggaeaddicts" assistents. Strictly Jamaican Sound al cor de Barcelona i un recorregut pels gèneres que componen aquesta cultura: rocksteady, rub a dub, roots, digital, dancehall ..

 

Stereotone meets paupam & Supa Bassié

StereotoneParlar de Stereotone és parlar d'un dels col·lectius pioners en seleccionar i presentar reggae a l'estil "soundsystem" dins de l'estat espanyol. Aquests veterans col·leccionistes de discos i dubplates van començar el seu camí cap al 1999 a la ciutat de València i, des de llavors, són nombrosos els shows, mixtapes i projectes en què han estat involucrats, deixant sempre empremta pel seu bon gust en la selecció i el seu bon saber fer en els controls. Sens dubte un veritable luxe tenir-los amb nosaltres i acompanyats en el micro, ni més ni menys, que per la seva mc habitual Supa Bassie i el cantant castellonenc Paupaman. High Quality Reggae!

 

 

 

Go to top