qui som

 

 

Say it loud! 5 CONCEPTES

 

Cultura i política

Say It Loud entén la cultura com a un fet intrínsec a totes les persones i les comunitats, sovint relegat a un segon terme o concebut només com a un element accessori. El projecte vol posar la cultura al bell mig del quadre i vol reivindicar el paper que l'art té com a vertebrador de les comunitats i de les idees transformadores. Per aquesta raó la proposta no es limita només a una sèrie de concerts, si no que s'amplia amb les xerrades, les exposicions, els tallers o les projeccions, per mostrar així tota la riquesa i la influència de la música i la cultura afroamericana en una ciutat mediterrània del segle XXI.

Equipaments públics i veïnals

Amb la voluntat de teixir aliances i reforçar la concepció no comercial de la cultura, el Say It Loud prioritza el treball amb espais públics gestionats pels propis veïns. És el cas de la Farinera al Clot, l'Ateneu a Nou Barris o l'Harmonia a Sant Andreu. Say It Loud aposta per aquest model de fer cultura i fer ciutat, posicionant-se com a vincle entre els diferents projectes veïnals, amb l'objectiu de mostrar que es poden crear propostes des de la mateixa base, que no hagin de passar necessàriament pel sector privat, ja sigui via patrocinis o via sales.

Una proposta cultural d'economia social

La producció del festival es fa des de la cooperativa QueSoni, vinculada a la xarxa d'economia social de Catalunya. Per tant, és voluntat també de Say It Loud treballar amb fórmules i projectes vinculats a l'economia social. Per exemple: tots els temes tècnics i de producció es gestionen des de la cooperativa Que Soni; la cervesa, en la mesura del possible, és artesanal i procedent de productors locals; algunes activitats del cicle tenen lloc a espais com la cooperativa/llibreria Pebre Negre; i els serveis financers es vehiculen mitjançant la cooperativa Coop57. Si parlem de valors, Say It Loud garanteix transparència en la gestióvincle amb el territoriaccessibilitat de les propostes condicions laborals dignes. Temes centrals que marquen la pràctica del festival.

Les propostes musicals comunitàries

La programació de Say It Loud inclou activitats que volen destacar la dimensió comunitària de la música, i que es caracteritzen per ser activitats d'accés lliure, on la frontera entre escenari i públic es difumina. D'una banda, la Block Party, que convoca a un gran nombre de ballarins i ballarines que es mouen en diferents grups i escenes de ball a la ciutat. Aquest cop però la música la posa una banda en directe, i diferents convidats van passant per l'escenari al mateix temps que a la pista es fan i es desfan cercles de ball. La 8 Hours Reggae Run recull l'esperit de les festes jamaicanes i situa al centre, l'equip de so enlloc de l'escenari; un Sound System artesanal del col·lectiu Rebelmadiaq, pensat especialment per fer sonar els ritmes clàssic i contemporanis de la illa. Aquestes activitats tenen un valor simbòlic especial, ja que manifesten bona part de la filosofia del cicle en un moment i un espai concrets.

Les propostes musicals internacionals

Un dels objectius del cicle és poder acostar artistes internacionals i demostrar que les propostes que neixen de l'economia social, fetes en espais públics i sense grans patrocinis privats poden també situar-se a primera línia de l'activitat cultural de la ciutat. Es tracta d'un repte important, per l'absència ha grans patrocinis, la política d'entrades accessibles a tothom i la voluntat de que els ajuts públics no condicionin el pressupost del festival (sempre per sota del 50% del total). 

Go to top