Say it Loud Say it Loud

LONE RANGER

19 D’OCTUBRE  ·  23.15H  ·  FABRA I COATS  · ABONAMENTS I ENTRADES A LA VENDA

LONE RANGER (JAMAICA)

L’artista jamaicà Anthony Waldron a.k.a Lone Ranger és un dels més influents “deejays” de reggae / dancehall primerenc. El seu inconfusible estil va ajudar a crear un patró de rimes sobre el ritme que va portar l’estil “toasting” (improvisació en el format sound system) un pas més enllà que els seus precursors, establint les bases en la transició dels ritmes dels 70 als anys 80 al que A Estats Units es desenvoluparia com a Rap. Lone Ranger es caracteritzava per puntualitzar les seves lletres amb estranyes exclamacions i efectes de so ( “bim” i “ribbit” van ser els seus preferits) que el van convertir potser en el deejay/toaster més imaginatiu de la seva època.

El gran èxit de Lone Ranger va ser “Love Bump”, una producció de Clement Coxsone Dodd, versió del ritme de “Rougher Yet” de Slim Smith. L’aliança amb Dodd va ser tan prolífica que al llarg dels anys Ranger va gravar nombrosos singles i LP’S per Studio One com ara “On the Other Side of Dub”, “Badda Dan Dem”, i el que molts van considerar com el seu LP més sòlid, “M-16”. També va gravar amb altres productors, incloent Winston Riley de Channel One i ressenyable és la seva trajectòria com a deejay en sound systems i balls mítics de l’illa de Jamaica.

Arriba al Say It Loud acompanyat per a l’ocasió per Fatta, un dels selectors més reconeguts de París i membre del mític Sound francès ‘Soul Stereo’.

Compartir: