Say it Loud Say it Loud

QUERALT LAHOZ

20, 21 i 22 DE NOVEMBRE  ·  FABRA I COATS  ·  ABONAMENTS A LA VENDA

QUERALT LAHOZ

Queralt Lahoz és una jove cantant nascuda a Santa Coloma de Gramenet, nucli de migració andalusa on va emigrar gran part de la seva família procedent de Granada. Ella va aprendre a parlar cantant a l’oïda de la seva àvia Maria, que li demanava que cantés coplas, flamenco, boleros a casa, on sempre hi havia la ràdio sonant.

Després d’un llarg recorregut publica a finals de l’any passat ‘1917’, el seu primer EP en solitari al costat de músics i productors de l’escena local com Jahzzmvn (Bejo, Tribade), Marc Soto (La Sra Tomasa) i V. Pizza (Estraño Weys) i sota el segell de festival barceloní Say It Loud. El resultat són 5 cançons que viatgen entre el flamenc i els sons urbans (hip hop, dancehall…), desafiant els convencionalismes dels estils mare, amb una veu capaç de transmetre la força i la delicadesa pròpia d’una supervivent i treballadora de la cultura.

A ‘1917’ Queralt Lahoz es recolza en la genealogia de les dones de la seva vida, com a dona de classe obrera i de l’extraradi, traçant un pont entre passat, present i futur i canalitzant influències que van des de la Mala Rodríguez i Gata Cattana fins a artistes internacionals de referència com Erykah Badu o Jorja Smith.

Un projecte cuinat a foc lent, un directe que ja ha deixat amb ganes de més al públic i una aposta on es combina tot el que ha après des de les arrels, la història i el respecte a les fonts que li inspiren.

 

queraltlahoz.com

Compartir: