Say it Loud Say it Loud

YUSSEF DAYES

19 D’OCTUBRE  ·  19.30H  ·  FABRA I COATS  ·  ABONAMENTS I ENTRADES A LA VENDA

YUSSEF DAYES (UK)

Yussef Dayes és un dels joves bateristes i productors més interessants i innovadors del moment. Conegut per treballar amb United Vibrations, i també per ser la meitat del duo electrificant Yussef Kamaal, és considerat en gran part un bateria de jazz tot i que el seu so barreja des del funk dels setanta i la percussió senegalesa, fins a l’actual grime del Regne Unit. Tot amb un mateix denominador comú: ritme i energia.

Nascut i criat al sud-est de Londres, Dayes va rebre el seu primer kit de bateria per al seu quart aniversari i va créixer tocant la col·lecció de vinils del seu pare, músic de jazz. Això va ser el més proper a tenir una educació formal del jazz que va tenir Yussef fins als deu anys, quan va estudiar amb Billy Cobham (bateria de Miles Davis) durant dos anys consecutius, experiència que considera com la més impactant en la seva evolució. Va passar la seva adolescència amb els seus germans al grup de jazz, afrobeat i rock, United Vibrations, abans de col·laborar amb Kamaal Williams el 2015 en el projecte que es convertiria en Yussef Kamaal. El seu àlbum de debut, ‘Black Focus’, va rebre els aplaudiments de la crítica: actualment disc de plata, el LP va guanyar el Best Breakthrough Act als premis Jazz FM 2017.

Després del també impressionant treball ‘Love Is The Message’ al 2018 amb Alpha Mist, el 2019 està sent encara més actiu per Yussef, amb el seu projecte en solitari així com amb nou projectes col·laboratius.

facebook.com/yussefdayes

Compartir: